Raido Neemre • 17. detsember 2014
Jaga lugu:

Börs: Turud tegid ralli

Fed'i juht Janet Yellen
Fed'i juht Janet Yellen  

USA turud tegid täna ralli. S&P 500 indeks tegi suurima kasvu alates oktoobrist, kuna energiaaktsiad olid taas tõusuteel ning Föderaalreserv teatas, et nad kavatsevad esimese intressimäära tõusuga alates 2006. aastast olla kannatlikud.

“Nad väljenduvad selgelt, et poliitika normaliseerimise püüdlustega ei ole kiiret,” kommenteeris OakBrook Investments investeerimisjuht Peter Jankovskis. “Nad ei näe, et lähiajal võiks inflatsioon pitsitama hakata. Kui lisaks sellele teadaandele veel stabiliseeruksid naftahinnad ka, siis näeksime aasta lõpuni tõenäoliselt aktsiaturgudel rallit,” lisas ta.Keskpank märkis, et nad on intressimäära tõstmisega kannatlikud, asendades sellega lubaduse hoida laenukulusid nullilähedase intressiga “märkimisväärse aja jooksul” ning tõstis ka tööturu prognoose. Käesolev muudatus on jägmine samm Föderaalreservi plaanis väljuda viimase 100 aasta lõdvemaist rahanduspoliitikast. Kuigi töötusemäära oodatust kiirem langus sunnib keskpanka järgmisel aastal intressimäärasid tõstma, hoiavad kukkuvad nafta- ja tarbekaupade hinnad inflatsiooni allpool sihti.McDonald’s tegi 3,3% kasvu peale seda, kui investor Bill Ackman sõnas, et maailma suurimat restoraniketti võiks paremini juhtida. Ackman, kelle Pershing Square Capital Management riskifondid omavad Burger Kingi aktsiaid, ütles täna Bloombergile antud intervjuus, et McDonald’s võiks õppida oma väiksemalt rivaalilt. FedEx kaotas 4,3% oma väärtusest, peale seda, kui kvartalikasum jäi analüütikute prognoositule alla. Maailma suurim kaubalendude firma kulutas rohkem lennukite hooldusele ning kogus vähem kütuselisatasu. Dow Jones tegi 1,68% tõusu ja lõpetas päeva 17356,03 punktil. S&P 500 kasvas 2,03% ning sulgus 2012,88 punktil. Nasdaq lõpetas päeva 2,12% tõusuga ning sulgus 4644,31 punktil. 

 

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt