• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Turud tegid ralli

  Fed'i juht Janet Yellen

  USA turud tegid täna ralli. S&P 500 indeks tegi suurima kasvu alates oktoobrist, kuna energiaaktsiad olid taas tõusuteel ning Föderaalreserv teatas, et nad kavatsevad esimese intressimäära tõusuga alates 2006. aastast olla kannatlikud.

  “Nad väljenduvad selgelt, et poliitika normaliseerimise püüdlustega ei ole kiiret,” kommenteeris OakBrook Investments investeerimisjuht Peter Jankovskis. “Nad ei näe, et lähiajal võiks inflatsioon pitsitama hakata. Kui lisaks sellele teadaandele veel stabiliseeruksid naftahinnad ka, siis näeksime aasta lõpuni tõenäoliselt aktsiaturgudel rallit,” lisas ta.Keskpank märkis, et nad on intressimäära tõstmisega kannatlikud, asendades sellega lubaduse hoida laenukulusid nullilähedase intressiga “märkimisväärse aja jooksul” ning tõstis ka tööturu prognoose. Käesolev muudatus on jägmine samm Föderaalreservi plaanis väljuda viimase 100 aasta lõdvemaist rahanduspoliitikast. Kuigi töötusemäära oodatust kiirem langus sunnib keskpanka järgmisel aastal intressimäärasid tõstma, hoiavad kukkuvad nafta- ja tarbekaupade hinnad inflatsiooni allpool sihti.McDonald’s tegi 3,3% kasvu peale seda, kui investor Bill Ackman sõnas, et maailma suurimat restoraniketti võiks paremini juhtida. Ackman, kelle Pershing Square Capital Management riskifondid omavad Burger Kingi aktsiaid, ütles täna Bloombergile antud intervjuus, et McDonald’s võiks õppida oma väiksemalt rivaalilt. FedEx kaotas 4,3% oma väärtusest, peale seda, kui kvartalikasum jäi analüütikute prognoositule alla. Maailma suurim kaubalendude firma kulutas rohkem lennukite hooldusele ning kogus vähem kütuselisatasu. Dow Jones tegi 1,68% tõusu ja lõpetas päeva 17356,03 punktil. S&P 500 kasvas 2,03% ning sulgus 2012,88 punktil. Nasdaq lõpetas päeva 2,12% tõusuga ning sulgus 4644,31 punktil. 
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Raadiohommikus: kuidas säästa kõrge elektri hinna juures kümneid tuhandeid eurosid?
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.