• Jaga lugu:

  Kas rubla langus jätkub?

  Vene rubla nõrk kurss võib jätkuda. Foto: Bloomberg

  Ajal, mil venelased elavad üle rubla kursi nõrgenemisest saadud šokki, juurdlevad analüütikud, kas rubla langus võiks veel jätkuda.

  Rublast sai sel nädalal käesoleva aasta halvima esitusega valuuta ja seda Ukraina grivna ees. Langevad naftahinnad ja lääne sanktsioonid on sel aastal kukutanud rubla uute rekordmadalate tasemeteni. Teisipäeval võrdus üks euro peaaegu 100 rubla.
  Kolmapäeval teatas Vene rahandusministeerium, et rubla kurss on „äärmiselt alaväärtustatud”. Kuid analüütikud kahtlevad selles.
  „Me ei ole veendunud Vene rahandusministeeriumi väites. Rubla suure languse on tinginud kaubavahetuse vähenemine ja naftahinna langus ning see ei näi lähiajal taastuvat,” kirjutasid Capital Economicsi analüütikud oma kommentaaris rubla kohta. „Praeguste naftahindade laastav mõju Vene majandusele ja finantssüsteemile näitab seda, et rubla jääb surve alla.”
  Teised arvavad samuti, et rubla ebakindlus jätkub. Jaapani Mizuho Bank kirjutas enda viimases kommentaaris rubla kohta, et nafta hind pole ainuke põhjus, miks rubla nii nõrk on. „Müügisurve pole ainult naftast tingitud, vaid ka geopoliitikast ning kahtlustest Vene välisvõla pärast,” teatas Mizuho. „Kui sanktsioonide mõju halveneb, võib see rubla viia 1998. aasta sarnasesse kriisi.”
  1998. aastal kukkus rubla järsult, kuna Venemaa muutus oma võlakoorma all maksejõuetuks.
  Kuid on ka neid, kelle arvates võib rubla langus olla möödumas. Triogem Asset Managementi investeerimisjuht Tim Seymour ütles CNBC-le, et kui nafta hind peaks külgliikumisse minema, tasuks rubla tõusule panustada. „Arvan, et rubla kaupleb (dollari suhtes) 55-60 vahemikus – see on sobiv,” ütles ta.
  Täna ennelõunal kaupleb dollar 60 rublal ning euro 74 rublal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tallinna börs jätkas nädalat edukalt
Tallinn börs jätkas nädalat tõuslainel, kui kolmapäeval kerkis indeks 0,6%. Riia kerkis 0,39% ja Vilnius 0,09%. Balti Benchmark indeks suutis näidata 0,5% kasvu.
Tallinn börs jätkas nädalat tõuslainel, kui kolmapäeval kerkis indeks 0,6%. Riia kerkis 0,39% ja Vilnius 0,09%. Balti Benchmark indeks suutis näidata 0,5% kasvu.
Pankrotihaldur pani T1 oksjonile Enampakkumine algab 30. augustil
Tallinna Moekombinaadi pankrotihaldur Indrek Lepsoo avaldas täna enampakkumise T1 kaubanduskeskuse ostmiseks, alghinnaga 85 miljonit eurot.
Tallinna Moekombinaadi pankrotihaldur Indrek Lepsoo avaldas täna enampakkumise T1 kaubanduskeskuse ostmiseks, alghinnaga 85 miljonit eurot.
Läti leht näeb Olainfarmi omanikuvõitluses Ossinovski kõrvu "Mina klatši ei kommenteeri"
Läti leht Diena kirjutab, et Eesti ärimees Oleg Ossinovski võib olla võitlemas ravimifirma Olainfarmi omandamise nimel. Ossinovski aga ütleb Äripäeva sõsarlehele, et tema kuulujutte ja klatši kommenteerima ei hakka.
Läti leht Diena kirjutab, et Eesti ärimees Oleg Ossinovski võib olla võitlemas ravimifirma Olainfarmi omandamise nimel. Ossinovski aga ütleb Äripäeva sõsarlehele, et tema kuulujutte ja klatši kommenteerima ei hakka.