Birjo Must • 26. veebruar 2015 kell 13:09

Trigon Agri sai võlakirjadele pikendust

Trigon Agri omanik Joakim Helenius  Foto: Eiko Kink, Äripäev

Trigon Agri võlausaldajad nõustusid tänasel koosolekul pikendama juunis aeguvate võlakirjade tähtaega.

Joakim Heleniusele kuuluv Trigon Agri A/S teatas mõni aeg tagasi, et tahab pikendada praeguste võlakirjade tähtaega, kuna geopoliitiline olukord Ukrainas raskendab ettevõtte võimalusi laenu õigeks ajaks tagasi maksta.

Täna nõustusid ettevõtte võlausaldajad 350 miljoni Rootsi krooni suuruse laenu tähtaja pikendamisega 31. augustini 2017.

Joakim Heleniuse sõnul on tal hea meel, et võlakirjaomanikud avaldasid ettevõttele toetust. „Firma näitab tugevaid tulemusi ja rahavooge hoolimata väljakutseid esitavast keskkonnast ja madalatest tooraine hindadest ja nüüd, mil me ei ole enam surve all, jätkame oma varem avalikustatud strateegia elluviimisega,“ rääkis Helenius börsiteate vahendusel.

Trigon Agri võttis nelja aasta pikkuse 350 miljoni Rootsi krooni suuruse laenu 2011. aasta juunis, et osta juurde põllumaad ning vajalikke seadmeid. Trigon Agri tegevjuht Ülo Adamson ütles siis, et on rahul võlakirjaoksjoni tulemustega ning võlakirju ostis rohkem kui 70 investorit.

Trigon Agri võlakirjainvestorite hulka kuuluvad praeguse seisuga fondid Alfred Berg Kapitalforvaltnin, Sparinvest ja SEB Fund Services.

Hetkel kuum