Mait Kraun • 17 märts 2015

Analüütikud: Yellen võib öelda midagi ootamatut

Janet Yellen.  Foto: Bloomberg

Investorid peaks valmis olema, et Janet Yellen on seekord oma sõnavõttudes konkreetsem, ütlesid analüütikud teisipäeval CNBC-le.

„Ma ei usu, et Yellen saaks olla kogu aeg rahusobitaja. Ta on väga pragmaatiline ja ta hoiab juba aasta aega väga tsentristlikku positsiooni,“ ütles investeerimisfirma US Bank Wealth Management investeeringute juht Jennifer Vail. „Ma arvan, et turud ootavad FOMC kokkusaamiselt rahusobitavaid sõnavõtte.“

Föderaalne Avatud Turu Komitee alustas oma kahepäevast koosolekut teisipäeval. Investorid ootavad, et Föderaalreserv loobuks seisukohavõttudes sõnast „kannatlik“, mis võiks tähendada, et aasta keskel hakatakse intressimäärasid tõstma.

UBS panga peaökonomist Drew Matus nõustus Vailiga. „Janet Yellen ei ole varemalt taoline rahusobitaja olnud. Ma arvan, et inimesed ei mõista, et Janet Yellen mängib talle määratud rolli. Praegu on ta juhi rollis. Ma arvan, et tema suust võib tulla midagi, mida me pole kordagi kuulnud.“

Matus lisas, et kui Föderaalreserv hakkab intressimäärasid tõstma, siis tehakse seda mitu korda järjest.

Hetkel kuum