Birjo Must • 30. aprill 2015 kell 8:06

Swedbank tõstis Tallinna Vee aktsia hinnasihti

Tallinna Vee veepuhastusjaam  Foto: Andres Haabu, Äripäev

Swedbank tõstis Tallinna Vee aktsia hinnasihti ja tulemuste prognoose, kuna firma esimese kvartali tulemused olid head.

Panga analüütikute sõnul avalikustas Tallinna Vesi üllatavalt tugevad esimese kvartali tulemused. „13,6 miljoni eurone käive oli 3% kõrgem kui ootasime. See tuli peamiselt tänu eraklientide kasvanud tarbimisele,“ kirjutasid analüütikud ülevaates.

Suurepärased tegevusnäitajad aitasid ettevõtted vähendada kulutusi kemikaalidele ja elektrile ning sellepärast kasvas brutomarginaal 54,6%-lt 59,5%-le. Samuti vähenesid jaotusvõrgu veekaod 17,7%-lt 14,6%-le, mis oli firma jaoks üks paremaid tulemusi, kirjutas Swedbank.

Samuti meeldis pangale, et Tallinna Vesi teatas neljast uuest intressimäärade swap-lepingust, mille keskmised intressimäärad on madalamad kui praegu. Lisaks peaks saama mais tulemuse Tallinna Vee kohtuvaidlus tariifide pärast.

„Me teeme mitu positiivset muutust oma prognoosides, mis peegeldavad häid tulemusi ja langevaid intressimäärasid,“ märgiti ülevaates. Seetõttu tõstavad panga analüütikud Tallinna Vee selle aasta EBITDA prognoosi 30,5 miljonilt eurolt 31,5 miljonile eurole ja puhaskasumi prognoosi 17,8 miljonilt 19,9 miljonile eurole.

Lisaks tõstab pank veefirma aktsia hinnasihi 15,2 eurolt 15,9 eurole ja kinnitavad osta-soovitust.

Hetkel kuum