Raido Neemre • 18. mai 2015 kell 20:09

Uuring: Apple Watch’i nõudlus on suurim Hiinas

Foto: EPA

UBS analüütikud, kelle arvates rikkus Apple oma uue nutikella Apple Watch’i turulepaiskamise mõneti ära, näevad Hiinat uue seadme peamise müügikohana, vahendab CNBC.

Andmed põhinevad hiljutisel UBS uuringul, mis hõlmas kuute riiki ning 9000 tarbijat; uuring avaldati täna.“Uuringu kohaselt on Apple jätkuvalt ülimalt tugev ning selgelt joonistub välja, et Hiinas on uuritud riikidest nutikella vastu suurim huvi,” kinnitas UBS analüütik Steve Milunovich.UBS korrigeeris ka iPhone’i juuni prognoositud tarneid 48 miljonile ühikule varasema 43 miljoni ühiku asemel. Prognooside kohaselt saadetakse Hiinasse kolmandas kvartalis tervelt 46% iPhone-de tarnetest; seda on 28% võrra enam kui eelmisel aastal samal perioodil.“Peale seda uuringut võin veelgi kindlamalt väita, et Hiinas toimub ka edaspidi kasv ning ka järgmisel aastal läheb seal müük edukalt, kuigi vaiksemalt kui sellel aastal,” sõnas Milunovich.Seetõttu hindab UBS Apple’i aktsiad ka praegu “osta” reitinguga ning hinnasihiks on jätkuvalt seatud 150 dollarit. Apple aktsia maksis täna ligi 129 dollarit.Täna avaldatud uuringus vastas 8% küsitletud tarbijatest, et nad ostaksid Apple Watch’i; eelmises uuringus vastas küsimusele jaatavalt 10% vastanutest.

Hetkel kuum