Rainer Saad • 10. juuni 2015
Jaga lugu:

Goldman: USA aktsiatel võhm väljas

Goldmani USA aktsiate peastrateeg David Kostin.  Foto: EPA

Goldman Sachsi USA aktsiate peastrateeg David Kostin ütles, et USA aktsiaturgudel ei pruugi sel aastal enam tõusuruumi olla.

Kostin sõnas, et kui Föderaalreserv otsustab intressimäärasid septembris tõsta, oleks turgudel keeruline kõrgemale liikuda. „Ma ootan, et turud jäävad praeguste tasemete juurde ülejäänud aastaks,“ ütles Kostin, kes usub, et USA keskpank tõstab sel aastal intressimäärasid kaks korda.

Föderaalreserv on enda põhiintressimäärasid hoidnud nulli lähedal alates 2008. aasta detsembrist. Turgudel arvatakse, et sel aastal võib Föderaalreserv tõsta intressimäärasid kuni 25 baaspunkti.

„Kõrgemad intressimäärad tähendab tugevamat dollarit, seega kui su portfellis on USA ettevõtted, mis välisturgudele ei müü, on see positiivne,“ ütles Kostin, tuues näiteks sellised nimed nagu Chipotle ja Discover Financial Services.

Jaga lugu:
Hetkel kuum