Rainer Saad • 8. juuli 2015 kell 10:15

NYT: Microsoftis tulekul suurkoondamine

Microsoft hakkab koondamaMicrosoft  Foto: EPA

New York Times kirjutas, et kulude vähendamise tõttu teatab Microsoft varsti uuest suurkoondamisest. Eelmisel aastal koondas tarkvarahiiglane 18 000 inimest.

Uus koondamine peaks puudutama eelkõige töötajaid Microsofti seadmete üksuses, sealhulgas ka probleemses nutitelefonide üksuses, mis osteti 2013. aastal Nokialt. Hiljuti saatis Microsofti tegevjuht Satya Nadella töötajatele ka kirja, kus hoiatas, et järgnevad kuud saavad olema keerulised.

„Me peame tegema uuendusi uutes valdkondades, tegema raskeid valikuid seal, kus asjad ei toimi,“ seisis Nadella kirjas.

Möödunud kuul teatas Microsoft, et ettevõttest lahkub neli tippjuhti seoses ümberkorraldustega ettevõtte Windows and Devices üksuses. Praegu töötab Microsofti kontsernis 118 000 inimest ning pole teada, kui palju töökohti võib kaduma minna uue koondamisega.

Hetkel kuum