Juhan Lang • 27. juuli 2015 kell 13:13

Euroopa börsidel valus kukkumine

Maailma börsidel on ärevavõitu ajad.  Foto: EPA

Tänane tugev langus Aasia börsidel ei ole külmaks jätnud ka Euroopa investoreid ning regiooni aktsiaindeksid tüürivad järjekindlalt tänavuse suurima viiepäevase languse suunas.

Euroopa suurimate börsifirmade käekäiku kajastav Stoxx 600 indeks on täna kukkunud -1,64% ja nädala lõikes -4,58%. Nii Saksamaa DAX aktsiaindeks kui Prantsusmaa CAC 40 indeks on mõlemad vajunud ligi -2% ja Briti FTSE 100 on langenud -0,63%.

Langus on siiski oluliselt väiksem kui Hiinas, kus hirmud majanduse kasvu pidurdumise ees kukutasid Shanghai Composite indeksit pea 8,5%, mis on ühtlasi enam kui kaheksa aasta suurim päevasisese langus.

Münchenis asuva UniCredit Banki strateeg Christian Stocker rääkis Bloombergi uudistekanalile, et selle suve peamine teema on kasvav ebakindlus arenevate turgude, Hiina ja toorainete ümber. Samal ajal on täies hoos tulemuste hooaeg, mil sel nädalal on oodata ligi 190 Stoxx 600 ettevõtte viimase kvartali tulemusi.

USA indeksifutuurid viitavad, et kõik sealsed peamised aktsiaindeksid avanevad täna miinuses, mil Dow Jonesi tööstuskeskmise futuurid on langenud enam kui 100 punkti võrra.

Hetkel kuum