Mait Kraun • 8. august 2015 kell 9:04

Silvano kasum ja käive jätkavad kukkumist

Silvanol on olnud keeruline aasta.  Foto: Meeli Küttim

Silvano Fashion Group teatas oma teise kvartali ja poolaasta tulemused, millest selgus, et teises kvartalis on ettevõtte olukord paranenud, aga müüki takistab jätkuvalt Ukraina, Venemaa ja Valgevene kesine majanduskasv.

Teise kvartali lõikes kukkus Silavno käive 21,4 miljoni euroni – 2014. aasta samal ajal oli käive 27,6 miljonit eurot. Vaatamata käibelangusele tõusis ärikasum 1,5 miljoni võrra 5,5 miljoni euroni. Puhaskasum kukkus teises kvartalis eelmise aastaga võrreldes 41 000 eurot 3,4 miljoni euroni.

„Vaatamata kontserni põhiturgude majandusolukorra halvenemisele on jõupingutused äritegevuse optimeerimisel hakanud vilja kandma,“ kirjutas Silvano oma börsiteates. „Võrdlemisi stabiilne valuutakeskond teises kvartalis andis positiivse tõuke kontserni müügikäibe kujunemisele.“

Ettevõtte käive kukkus esimesel poolaastal eelmise aasta sama ajaga võrreldes 36,9 protsenti 34,5 miljoni euroni. Kulumieelne kasum kukkus 8,6 protsenti 8,55 miljoni euroni. Kuue kuu puhaskasum kukkus aga 45,8 protsenti 3,05 miljoni euroni.

Samas nendib ettevõte, et vaatamata sellele, et teises kvartalis on olukord tänu hooajalistele faktoritele paranenud, tekitavad peamised müügiturud jätkuvalt muret. Silvano ütles, et Venemaa, Valgevene ja Ukraina SKP numbrid viitavad jätkuvalt majanduse jahenemisele.

Hetkel kuum