Birjo Must • 3. september 2015 kell 14:00

Draghi sõnad viisid euro langusesse

Euro hakkas Euroopa Keskpanga otsuse peale langema.  Foto: EPA

Euro kukkus täna kahe nädala madalaimale tasemele pärast seda, kui Euroopa Keskpank teatas, et on valmis rakendama täiendavaid rahapoliitilisi stiimuleid.

Ühisvaluuta nõrgenes pea kõigi 16 peamise valuuta suhtes, kuna keskpanga president Mario Draghi teatas, et pank muudab võlakirjade ostuprogrammi tingimusi ja alandab majandusnäitajate prognoosi. Nimelt tõstab Euroopa Keskpank oma võlakirja ostuprogrammi käigus ühe võlakirja ostulimiiti 25%-lt 33%-le.

„Draghi suutis turge üllatada,“ rääkis Credit Agricole'i valuutastrateeg Valentin Marinov, kelle sõnul andis keskpank märku, et nad on valmis võlakirjaprogrammi laiendama ning ka selle lõputähtaega edasi lükkama.

Euro on täna USA dollari suhtes langenud 0,93%, 1,1123 dollarile.

Hetkel kuum