Rainer Saad • 7 september 2015

Hiina börsil jälle langus

Hiina börsimull on lõhkenud.  Foto: EPA

Hiina börs langes täna 2,5 protsenti, kuna investorid on jätkuvalt mures Hiina majanduse ja aktsiaturu pärast.

Nädalavahetusel Türgis toimunud G20 kohtumisel ütles Hiina keskpanga juht Zhou Xiaochuan, et Hiina aktsiaturu korrektsioon on pärast esimese poolaastal tekkinud mulli peaaegu lõpule jõudnud. Kuid see ei rahustanud investoreid, sest tänase kauplemispäeva alguses tõusis Hiina börs 1,8 protsenti, kuid lõpetas 2,55 protsenti miinuses, 3079,7 punktil.

Hiina väärtpaberikomisjon teatas laupäeval, et aktsiaturud on hakanud muutuma üha stabiilsemaks ning vähenenud on ka riskid.

Hiljuti teatas Hiina rahvuslik statistikabüroo, et korrigeeris möödunud aasta Hiina majanduskasvu 7,4 protsendilt 7,3 protsendile.

Aasia suurematest börsidest oli täna 0,4% ainuke tõusja Jaapani Nikkei. „Jaapanit on üha rohkem hakanud mõjutama see, mis toimub Hiinas,“ ütles tänase volatiilse kauplemispäeva kohta BGC Securities’i Jaapani aktsiate juht Amir Anvarzadeh CNBC-le.

Hetkel kuum