Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Miljarditel inimestel pole jätkuvalt internetti

  Internet pole regulaarselt kättesaadav üle poolele maailma rahvastikust.Foto: Erik Prozes

  Suurema osa maailma jaoks pole Facebookis või Google’is käimine sugugi igapäevane tegevus, kirjutab CNN Money.

  Nimelt on maailmas 4,2 miljardit inimest – 57 protsenti maailma rahvastikust – regulaarselt internetita, selgub ÜRO andmetest. Interneti kättesaadavus tõusis 2014. aastal 8,6 protsendi võrra. Sellel aastal aeglustub kasv aga 8,1protsendini.
  ÜRO raporti kohaselt peaks 60 protsendil maailma rahvastikust olema internetiühendus juba 2021. aastaks. Samas püsib rikkamate ja vaesemate riikide vahe jätkuvalt suur.
  Vähem arenenud riigid pole internetti taolise optimismiga vastu võtnud. Keeleliselt väga erinevad piirkonnad Aafrikas, Indias ja Edela-Aasias tekitavad väljakutseid. Suurem osa maailma keeltest ei ole internetis esindatud.
  Internet on üles ehitatud inimestele, kes tunnevad Ladina tähestiku ja araabia numbreid. Üle poolte veebilehtedest on inglisekeelsed. Euroopa keeli – hispaania, prantsuse, saksamaa – ja Jaapani keelt kasutatakse vähem kui 5 protsendi veebilehtede puhul. Hindi keelt leiab aga vähem kui 0,1 protsendilt lehekülgedelt internetis.
  Facebook kasutas hiljuti uuringu jaoks 100 000 Vikipeedia artiklit ja leidis, et ainult 53 protsenti maailma rahvastikust saab veebientsüklopeediale ligi oma kohalikus keeles. Facebook jõudis järeldusele, et Vikipeediasse tuleks lisada veel 40 keelt, et ligipääs ulatuks 80 protsendini.
  Hiljuti teatas Facebook, et tahab vaesematele piirkondadele interneti hakata pakkuma satelliitidega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.