Juhan Lang • 14. oktoober 2015 kell 7:02

USA suurpanga tulemused petsid ootusi

JPMorgan Chase  Foto: Bloomberg

Eile pärast börsipäeva USA suurtest pankadest esimesena tulemused avaldanud JPMorgan Chase’i värsked numbrid jäid analüütikute ootustele alla. Aktsia langes järelturul 1,71%.

Ameerika Ühendriikide suurima laenuandja käive vähenes eeskätt kauplemis- ja elusasemelaenude üksuse madalseisu tõttu kolmandas kvartalis 6,4% võrra. Pank teenis kasumit 1,32 dollarit aktsia kohta, mis jääb alla Bloombergi uudistekanali küsitletud 29 analüütiku ootustele. Nemad ootasid kasumiks 1,38 dollarit aktsia kohta.

Jättes välja mõju äride müügist, kahanes fikseeritud tulumääraga väärtpaberitega kauplemise tulu kolmandas kvartalis 11% võrra.

Panga puhaskasum kerkis 22%, 6,8 miljardile dollarile, millele aitasid kaasa finantskriisijärgsed maksusoodustused. Pank on tänavu koondanud ligi 10 000 töökohta ning juhtkonna teatel jätkatakse tulevikuski kulude kokkutõmbamist.

Analüütikute hinnangul viitavad JPMorgani tulemused sellele, et USA pangad on endiselt surve all, ning see on halb enne teistegi pankade jaoks. Sel nädalal raporteerivad kvartalitulemused teiste seas ka Bank of America, Wells Fargo ja Citigroup.

Hetkel kuum