Birjo Must • 21. oktoober 2015 kell 12:15

Pilved turgude kohal tumenevad

Tumedad pilved.  Foto: EPA

Nafta ja tööstusmetallide hinnad kukuvad taas koos arenevate turgude aktsiatega, sest märgid näitavad, et langus globaalsetel turgudel süveneb.

Bloombergi tooraineindeks langes 0,5%, kuna alumiiniumi hind kukkus juba kuuendat järjestikust päeva. Ka Shanghai Composite Index tegi täna kuu aja suurima kukkumise hirmu ajel, et hiljutine ralli oli ennatlik.

Ka toorainetega seotud valuutad, näiteks Vene rubla, Lõuna-Aafrika rand ja Malaisia ringit nõrgenevad.

„Globaalse majanduskasvu osas on veel palju närvilisust,“ ütles KBC Asset Managementi investeeringute juht Dirk Thiels. „Me vajame rahustavaid majandusnäitajaid Aasiast ja arenevatelt turgudelt, et investorite kindlustunne kasvaks,“ märkis Thiels lisades, et see osutub parajaks pähkliks.

Lisaks Jaapani kehvadele ekspordinäitajatele avalikustati halvad numbrid Hiina ja Saksamaa kohta. See omakorda kinnitab, et kolme maailma tähtsaima majandusriigi olukord pole kiita.

Täna teatati ka andmed USA naftavarude kohta, mis kasvasid tõenäoliselt juba neljandat nädalat järjest. Seetõttu jätkab ka nafta hind langust ning WTI toornafta barrel on täna langenud 1,3%, 45,69 dollarile.

Euroopas on börsid teinud aga väikese tõusu. Euro Stoxx 50 indeks on kerkinud 0,6%, Saksa DAX indeks 0,8% ja Prantsuse CAC 40 indeks 0,6%.

Hetkel kuum