Alyona Stadnik • 30. november 2015 kell 10:45

Roosaare: SFG on huvitavas seisus

Investor Jaak Roosaaare   Foto: Eiko Kink

Investor Jaak Roosaaare hinnangu on Silvano Fashion Group oma näitajate põhjal üsna huvitavas seisus, kuid juhi vahetus jätab mulje, et ettevõte pakib vaikselt tegevust kokku.

"Puhtalt näitajate põhjal on ettevõte odav, turuväärtus on 50 miljonit eurot, sellest 20 miljonit on raha kontol, aktsia hinna ja kasumi suhe on 6 juures ja P/B suhtarv (leitakse aktsia hinna jagamisel aktsia raamatupidamisliku väärtusega - toim) 1,25," selgitas Roosaare.

Roosaarele kuulub 20 000 Silvano aktsiaid, mis on 0,0526% suurune osalus. 

Roosaares tekitab ebakindlust juhtkonna vahetus ja käibe suur ärakukkumine. "Skeptiliselt mõeldes jääb tõesti mulje, et ettevõte pakib vaikselt tegevust kokku," märkis ta. "Naljaga pooleks võib SFG-d võrrelda IBM-iga, kes samuti käibe vähenemise tingimustes on suunanud raha eelkõige aktsiate tagasiostu ja dividendidesse." Roosaare usub, et dividende võib SFG-lt jätkuvalt oodata.

Silvano avaldas reedel oma 9 kuu tulemused, kus käive langes 40,5% 51,87 miljoni euroni. Kolmanda kvartali käive oli 17,3 miljonit eurot.

"Kuigi kasum oli kolmandas kvartalis muljetavaldav, siis tegelikult omakapital vähenes miljoni võrra," märkis Roosaare. "Kui kulusid suudetakse jätkuvalt madalal hoida ja marginaalid on head, siis võiks loota, et ettevõte suudab genereerida kasumit ja rahavoogu ka edaspidi, tegutsedes lihtsalt väiksemalt kui varem."

Hetkel kuum