Mait Kraun • 6 jaanuar 2016

Analüütik: S&P 500 võib olla sisenemas karuturule

Aktsiagraafik  Foto: Bloomberg

Aktsiaturgude volatiilsus võib hakata kasvama, hoiatab tuntud Bank of America tehniline analüütik, vahendab CNBC.

USA aktsiaturud jõudsid täna kolme kuu madalaima tasemeni, sest investorid muretsevad Hiina majanduskasvu ja Põhja-Korea pärast, kes testis täna väidetavalt vesinikpommi. Standard & Poor’s 500 indeks on täna langenud üle 1 protsendi ja jõudnud alla 2000 punkti taseme.

Bank of America Merrill Lynchi tehniline analüütik Stephen Suttmeier ütles, et S&P 500 indeks võib langeda alla 1965 punkti taseme, mis vallandaks uue müügilaine.

„2011. aastal toimunud languse ajal kaotas indeks 61,8 protsenti (Fibonacci toetustase) ja jäi sellel tasemel püsima,“ ütles Stuttmeier.

„Väitmaks, et S&P 500 on teinud tippu, peab indeks langema uuesti alla 1965 punkti taseme,“ lisas ta. „See on minu jaoks märkimisväärne, sest see erineb tunduvalt 2011. aasta langusest.“ Ta ütles, et tol ajal olid turu tehnilised näitajad paremad.

Suttmeier hoiatas, et mainitud taseme läbimisel ei pruugi S&P 500 uuesti tõusma hakata. Seega on järgmine peatus 1820 ja 1870 punkti vahel. See tähendab, et USA aktsiaturg võib siseneda tsüklilisele karuturule (langev turg).

Hetkel kuum