Äripäev • 20. jaanuar 2016 kell 7:33

Hiina on USA suurim võlausaldaja

Föderaalreservi peamaja Washingtonis.  Foto: epa

USA riigivõlakirjade US Treasuries suurim omanik on Hiina, kes on eelmise aasta novembri seisuga neisse investeerinud umbes 1,264 triljonit dollarit, selgub USA rahandusministeeriumi ja Föderaalreservi andmetest.

Hiinale järgneb Jaapan, kellele kuulub 1,145 triljoni dollari väärtuses USA riigipabereid. Kolmandal kohal on grupina Kariibi panganduskeskused 337,8 miljardi dollariga ning järgnevad samuti grupina naftat eksportivad riigid 289 miljardi dollariga.

TOP 10 võlausaldajate hulka kuuluvad veel Brasiilia, Iirimaa, Šveits, Suurbritannia, Hongkong ja Luksemburg. Näiteks Venemaale, kes on 20 suurema investeerija seas, kuulub 88 miljardi dollari väärtuses USA riigivõlakirju.

Mitteresidendid ostsid novembris USA võlakirju 78 miljardi dollari eest, mis teeb kokku 6,125 triljonit dollarit. Sellest summast 4,115 triljonit moodustavad välisriikide valitsuste või keskpankade investeeringud.

Hetkel kuum