Mis on ühist Chelsea jalgpalliklubil ja Mehhiko peesol?

21. jaanuar 2016, 17:20
Chelsea meeskonna mängija Diego Costa.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160121/BORS/160129898/AR/0/AR-160129898.jpg

Chelsea jalgpalliklubil ja Mehhiko peesol on midagi ühist, arvab Commerzbank.

Suurbritannia jalgpalli kõrgliiga 2014.–2015. aasta hooaja võitjatel ja Mehhiko peesol on Commerzbanki sõnul midagi ühist: kõik panustavad nende peale, aga konkurendid on ikka paremad, vahendab Bloomberg.

Mehhiko peeso on järjest rohkem nagu arenevate turgude valuutade Chelsea F.C. – suurepärane paberil, armetu reaalsuses,“ kirjutas panga arenevate turgude valuutaturu juht Peter Kinsella neljapäeval.

Peale vaadates tundub, et peeso peaks olema arenevate turgude üks paremaid valuutasid: Mehhiko majanduskasv on regiooni kõige parem. Prognoositakse, et sealne SKP kasvab sellel aastal 2,8 protsenti. See on kiirem kui Tšiilil, Colombial, Argentinal, Brasiilial ja Venezuelal. Ja inflatsioon on kontrolli all. Sellegi poolest on peeso selle aasta esimese kolme nädalaga kukkunud 7 protsenti – see on Ladina-Ameerika kõige kehvem näitaja.

Londoni jalgpalliklubi Chelsea, kes võitis eelmisel aastal Inglise kõrgliiga tiitli, on sarnases olukorras. Terve meeskond on täis rahvusvahelisi staare, aga meeskond on saanud sellel hooajal palju kaotusi ning on võimalus, et Chelsea võib kõrgliigast välja langeda.

Analüütikute analoogia kaugemale ei lähe. Chelsea peatreener Jose Mourinho lasti detsembris lahti. Mehhiko Keskpanga president Agustin Carstens ei pea oma töö pärast tõenäoliselt muretsema.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. January 2016, 17:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing