Mait Kraun • 21 jaanuar 2016

Selle aasta halvimad ja parimad aktsiaturud

Argentina aktsiaturg on sellel aastal langenud enim.  Foto: EPA

Maailma aktsiaturg tervikuna on sisenemas karuturule, kirjutab Bloomberg.

MSCI All Country Worldi indeks on eelmise aasta mais saavutatud tipust langenud juba 19,5 protsenti. Eile õhtupoolikul tegid USA aktsiaturud tasa osa kaotustest ja see aitas indeksil märgilise tähendusega karuturgu vältida (karuturuks nimetatakse 20protsendist langus eelmisest tipust).

Maailmas on vähemalt 40 aktsiaturgu, mis on langenud tipust vähemalt 20 protsenti. Nende hulka kuuluvad ka Suurbritannia FTSE 100 indeks, Jaapani Nikkei 225 indeks ja Hiina Shanghai Composite. Bloombergi jälgitud 93 maailma aktsiaturust on sellel aastal tõusnud vaid viis. Tõusjate seas on peamiselt vaid eksootilised aktsiaturud.

Hetkel kuum