Mait Kraun • 3. veebruar 2016
Jaga lugu:

Nafta hind tõusis järsult

Nafta puurkaev  Foto: Bloomberg

Nafta hind tõusis täna 8 protsenti ja taastus nädala alguses toimunud langusest, vahendab CNBC.

Peamiselt aitas nafta hinnal kallineda USA dollari odavnemine. Lisaks sellele kordas Venemaa välisminister, et nemad on nõus OPECiga kohtuma, kui organisatsiooni naftariigid omavahel kokkuleppele jõuavad. See tekitas optimismi, et pakkumises jõutakse millalgi tulevikus kokkuleppele.

Dollariindeks langes aga seitsme nädala madalaima tasemeni, sest järjest vähem usutakse, et Föderaalreservil on võimalik sellele aastal intressimäärasid tõsta. Täna tulid ka andmed, et USA teenindussfäär kasvas aeglasemalt kui oodati.

Brenti toornafta hind on täna tõusnud 7,2 protsenti ja WTI toornafta on kallinenud 8,4 protsenti. Kummagi barrel maksis mõnikümmend minutit enne USA turu sulgemist 32,38 ja 35,09 dollarit.

„Toornafta kallineb nõrgeneva dollari tõttu,“ ütles Mizuho Securitiesi energiafutuuride asepresident Robert Yawger. „Lisaks sellele on näha ka spekulatiivset aktiivsust. Tundub, et investorid hakkavad spekuleerima ja panustama hinnatõusule iga kord, kui me lähme 30 dollarist allapoole.“

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum