Juhan Lang • 15. veebruar 2016 kell 10:30

Euroopa autotootjate aktsiad kihutavad ülesmäge

Volkswageni aktsia on aasta algusest kaotanud 17,8%.  Foto: epa

Pärast mullu septembris lahvatanud Volkswageni heitmete skandaali ning Hiina turu langust on vett ja vilet saanud Euroopa autotootjate aktsiad täna koos turuga tublisti tõusnud.

Samal ajal kui Stoxx 600 indeks on täna kerkinud 3%, on autotööstuse käekäiku kajastav indeks tõusnud 4,5%. Prantsuse autotootja Peugot’ aktsia on täna Pariisi börsil tõusnud 7,6% ning 6,7% suuruse tõusuga ei jää palju alla ka Renault. Itaallaste Fiat Chrysler on samal ajal kerkinud 6,2% ning sakslaste Volkswagen on tõusnud 5,8%.

Vaatamata tänasele tõusule on suurem osa regiooni peamiste autotootjate aktsiatest aasta algusest arvestatuna endiselt enam kui viiendiku võrra miinuses.

Lisaks Volkswagenist alanud pessimismipuhangule on autotootjate aktsiaid varjutanud jutud Hiina majanduse aeglustumisest. Seda enam, et just Hiina turg on olnud juba mitu aastat järjest siinsetele autofirmadele peamine kasvulootus.

Hetkel kuum