Mait Kraun • 23. veebruar 2016
Jaga lugu:

Nutitelefoniga saab peagi autouksi avada

Volvo  Foto: EPA

Volvo eksperimenteerib tehnoloogiga, mis teeb inimese nutitelefonist tema autovõtme, vahendab CNN Money.

Selleks on loodud ka eraldi rakendus, mis on sisuliselt „digitaalne võti“. See võimaldab autojuhtidel uksi avada, sõidukisse siseneda ja autot käivitada ilma telefoni puutumata – see võib jääda juhi kotti või taskusse. Sensorid teevad kindlaks, kui telefon on autos või selle lähedal.

„Digitaalset võtmetehnoloogiat“ hakatakse testima Rootsis 2017. aastal ja hiljem ka USAs. Pärast seda peaks tehnoloogia jõudma ka klientideni. Füüsilistest võtmetest aga ei loobuta ning kliendid võivad ka edaspidi selle kasuks otsustada.

Kuna tegemist on tarkvaraga, saab seda ka teistega jagada. Autoomanikul on täielik kontroll selle üle, kellega ta digivõtmeid jagab. Lisaks sellele saab ta igal ajahetkel tühistada võtme kehtivuse – pärast seda võti enam ei tööta. See annab autoomanikule võimaluse laenata oma sõidukit välja füüsilist võtit välja andmata.

„Meie digitaalse võtme tehnoloogia võib muuta täielikult seda, kuidas Volvodele ligi pääseda ja kuidas neid jagada saab,“ ütles Volvo asepresident Henrik Green. „Auto ei pea seisma terve päeva parklas. Omanik saab otsustada, kellele ja kui kauaks autot laenab. See on tunduvalt efektiivsem.“

 

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum