Olavi Teppan • 25 veebruar 2016

Ootamatu müügipaanika Hiina börsidel

Aktsiate hinna muutus.  Foto: EPA

Hiina börsidel toimus selle kuu suurim langus, kui G20 riikide tippkohtumise eelõhtul Shanghais tõusetusid taas mured Hiina majanduse olukorra pärast.

Börsiindeks Shanghai Composite langes 6,41% ja Shenzhen Composite 7,2%, otsesteks ajenditeks üleööturu intressimäärade järsk tõus, mis viitab võimalikele likviidsusprobleemidele finantsturgudel, ning Hiina aserahandusministri hoiatus ekspordi kahanemise ja jüaani võimaliku odavnemise eest.

„Turud on ülimalt närvilised ja igaüks on valmis kiirelt väljuma. Pole tulnud ühtegi uudist, mis sellist langust õigustaks,“ ütles Bloombergi vahendusel investeerimisfirma Central China Securities strateeg Zhang Gang.

Hongkongi börsiindeks Hang Seng lõpetas päeva 1,49% miinuses. Jaapani börsil valitsesid positiivsed meeleolud ja Nikkei indeks tõusis täna 1,41%.

Hetkel kuum