Mait Kraun • 26. veebruar 2016
Jaga lugu:

Societe Generale muutis Euroopa aktsiate osas meelt

Societe Generale  Foto: EPA

Prantsusmaa pank Societe Generale muutis Euroopa aktsiate osas seisukohta - optimistide leerist asuti pessimistide leeri, kirjutab Bloomberg.

Societe Generale SA oli üks vähestest pankadest, kes ei kärpinud globaalsete riskide suurenedes Euroopa aktsiate prognoosi. Nüüd on pank seadnud ennast pessimistide sekka. Societe Generale arvates lõpetab Euro Stoxx 50 indeks 2016. aasta 3000 punktil. See tähendaks, et indeks tõuseb praeguselt tasemelt vaid 4,2 protsenti.

Kaks nädalat tagasi oli panga seisukoht täiesti erinev. Prognoositi, et Euro Stoxx 50 jõuab 4000 punktini. Tol hetkel olid aktsiad kahe ja poole aasta madalaimal tasemel. Indeks oleks pidanud tõusma peaaegu 50 protsenti, et panga prognoos paika peaks.

„Me vähendasime aktsiaturu prognoosi, sest USA majanduse väljavaade on halvenenud,“ teatasid panga strateegid eesotsas Roland Kaloyaniga. „Vaatamata sellele oleme aktsiate suhtes jätkuvalt positiivselt meelestatud. Hiljutise hinnalanguse ajal arvestati riskid hindadesse suuresti juba sisse. Indeksid peaksid teises kvartalis taastuma. Teisel poolaastal peaks toimuma jälle väike langus.“

Societe Generale on optimistlik Prantsusmaa ja Itaalia aktsiate suhtes. Panga sõnul on riikide majandus kogumas hoogu. Hiina majanduskasvu aeglustumine peaks jätkuvalt survestama aga Saksamaa DAX indeksit.

Jaga lugu:
Hetkel kuum