UBS: hea aeg osta pankade aktsiaid

04. märts 2016, 13:54
Šveitsi panga UBS logo
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160304/BORS/160309841/AR/0/AR-160309841.jpg

UBSi pangandusanalüütik Brennan Hawken ütles neljapäeval, et käes on hea aeg osta pankade aktsiaid.

Hawkeni soovitus on vastupidine võlakirjakuningas Bill Grossi omale, kes soovitas pankade aktsiatest suure kaarega mööda käia, kuna negatiivsed intressimäärad vähendavad nende kasumeid. „Investorid ei peaks vaimustuma pankade aktsiatest, mis eelmisel kuul tõusid keskmiselt 4 protsenti,“ ütles Gross CNBC-le.

Aasta algusest on S&P 500 pangandussektor langenud 12 protsenti, kuna investorid kardavad, et energiasektori madalseis ja madalad intressimäärad mõjutavad pankade kasumlikkust.

Hawken usub aga, et vaatamata keerulisele olukorrale on pankade aktsiad liiga odavad. „Minu arvates näitavad pankade aktsiahinnad palju halbu uudiseid, kuid tegelikult pole asjad nii halvad. Mina tahan pankade aktsiaid praeguselt tasemelt osta,“ ütles ta.

Investorid on viimased kuud olnud pankade aktsiate suhtes kõhklevad ning kartnud isegi uut panganduskriisi. UBS muutus optimistlikumaks pärast seda, kui JPMorgani tegevjuht Jamie Dimon ostis miljonite dollarite eest enda panga aktsiaid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. March 2016, 14:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing