Rainer Saad • 4 märts 2016

UBS: hea aeg osta pankade aktsiaid

Šveitsi panga UBS logo  Foto: epa

UBSi pangandusanalüütik Brennan Hawken ütles neljapäeval, et käes on hea aeg osta pankade aktsiaid.

Hawkeni soovitus on vastupidine võlakirjakuningas Bill Grossi omale, kes soovitas pankade aktsiatest suure kaarega mööda käia, kuna negatiivsed intressimäärad vähendavad nende kasumeid. „Investorid ei peaks vaimustuma pankade aktsiatest, mis eelmisel kuul tõusid keskmiselt 4 protsenti,“ ütles Gross CNBC-le.

Aasta algusest on S&P 500 pangandussektor langenud 12 protsenti, kuna investorid kardavad, et energiasektori madalseis ja madalad intressimäärad mõjutavad pankade kasumlikkust.

Hawken usub aga, et vaatamata keerulisele olukorrale on pankade aktsiad liiga odavad. „Minu arvates näitavad pankade aktsiahinnad palju halbu uudiseid, kuid tegelikult pole asjad nii halvad. Mina tahan pankade aktsiaid praeguselt tasemelt osta,“ ütles ta.

Investorid on viimased kuud olnud pankade aktsiate suhtes kõhklevad ning kartnud isegi uut panganduskriisi. UBS muutus optimistlikumaks pärast seda, kui JPMorgani tegevjuht Jamie Dimon ostis miljonite dollarite eest enda panga aktsiaid.

Hetkel kuum