Mait Kraun • 11. märts 2016
Jaga lugu:

Nael hakkas eurosse tugevnema

Naela kurss hakkas euro suhtes tõusma.  Foto: Reuters/Scanpix

Naela kurss tugevneb euro suhtes, sest Euroopa Keskpank otsustas eile rahapoliitikat oluliselt lõdvendada, vahendab Bloomberg.

Samal ajal on Inglismaa Keskpank liikumas pigem rahapoliitika karmistamise poole. Euroopa Keskpank langetas baasintressimäära 0 protsendi peale, Inglismaa Keskpangas on vastav määr veel 0,5 protsenti.

Nael tugevnes euro suhtes 0,9 protsenti 77,54 pennini euro kohta – see on suurim tõus alates 2. märtsist. 25. veebruaril jõudis nael eurosse 14 kuu madalaima tasemeni, sest investorid kardavad Suurbritannia lahkumist Euroopa Liidust.

„Vähemalt ei ole Inglismaa Keskpank oma rahapoliitikat lõdvendamas,“ ütles Commerzbanki valuutastrateeg Thu Lan Nguyen. „Oli spekulatsioone, et nad tahavad intressimäärasid kärpida. Alates veebruari lõpust on need spekulatsioonid aga ära hajunud.“

Nael kallines vaatamata sellele, et Briti ehitussektor tegi jaanuaris ootamatu languse, mis viitab asjaolule, et majandus võib olla aeglustumas.

 

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum