Kadi Neemre • 22. märts 2016
Jaga lugu:

Bob Doll: loodan, et turud ja nafta hind ei sõltu enam üksteisest

USA börs  Foto: EPA

“Nafta hinnad ja aktsiaturud võivad viimaks hakata üksteisest sõltumatult liikuma,” usub Nuveen Asset Managementi strateeg Bob Doll.

“Aktsiaturu ja naftahinna lahtisidumine on mingil hetkel vajalik, sest me teame, et madal nafta hind on USA majandusele ja turgudele positiivse mõjuga,” sõnas ta. Nafta hinnaga seotud hirmud, mis raputasid aasta alguses tugevalt turge, võib Dolli sõnul peagi maha matta.

Nii nafta hinnad kui turud käisid 11.veebruaril ära põhjas. Alates sellest on WTI hind kasvanud 44% ning S&P 500 tõusnud ligi 11%. “Nafta hind ei kukkunud 20 dollarile, meid ei tabanud siin USAs majandussurutis ning Hiina ei tõmmanud meid suurde musta auku,” sõnas ta. “Nüüd on aeg heita pilk tõelisele majandusele ehk majanduskasvule ja kasumitele.”

Seoses naftahindade languse ja USA dollari tugevnemisega olid ettevõtete kasumid viimastes kvartalites üsna kesised, kuid muutustetuuled võivad tuua väikese kasumitõusu sel aastal, usub Doll.

Pankade aktsiad on tänavu üks kehvemaid S&P sektoreid – sektori aktsiad on kukkunud 4,3%. Ka tervishoiusektoril ei ole sel aastal just hästi läinud ning Dolli sõnul tuleneb see peamiselt eesootavatest presidendivalimistest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum