Rainer Saad • 22. märts 2016 kell 8:30

Lennufirmade aktsiad kukuvad

easyJet  Foto: epa

Tänased sündmused Brüsselis on kukkuma pannud suuremate lennufirmade aktsiad.

EasyJet Plc, Air France-KLM Group ja Ryanair Holdings Plc kukkusid vähemalt 3 protsenti. Lennusektor on Stoxx Europe 600 indeksis halvima esitusega. Consolidates Airlines Group SA, mis on British Airwaysi ja Iberia omanikfirma, langes 5 protsenti. Pärast hommikusi plahvatusi evakueeriti Brüsseli lennujaam ning kõik lennud tühistati.

Reisifirma Thomas Cooki aktsia langes 4,3 protsenti. Lisaks tänastele sündmustele, on ettevõtte aktsiale avaldamas mõju ka asjaolu, et suvine eelmüük on olnud nõrgem, kui eelmisel aastal.

„Pole imestada, et näeme Euroopa lennufirmade ja reisifirmade aktsiaid langemas, samas kui kuld ja Jaapani jeen on tõusmas,“ ütles CNBC-le Accendo Marketsi aktsiauuringute juht Mike van Dulken.

Saksa 10aastase tähtajaga võlakirja tootlus langes 5 baaspunkti, 0,18 protsendini. Belgia sama tähtajaga võlakirja tootlus langes 3 baaspunkti, 0,58 protsendini. USA 10 aastase tähtajaga võlakirja tootlus langes 3 baaspunkti, 1,88 protsendini.

Belgia uudisteportaalide teatel on tänastes rünnakutes surma saanud vähemalt 23 inimest ning vigastada üle 30. Brüsseli sündmuste tõttu on täna miinuses ka Euroopa aktsiaturud. Lisaks Brüsseli lennujaamale, toimus plahvatus ka Brüsseli metroojaamas.

Hetkel kuum