Rainer Saad • 22. märts 2016
Jaga lugu:

Saksa suurima panga reiting võeti vaatluse alla

Deutsche Bank  Foto: epa

Moody’s Investors Service teatas, et võtab vaatluse alla Saksa suurima panga Deutsche Bank reitingu.

Reitinguagentuuri hoiatus tuleb mõni päev pärast seda, kui Deutsche hoiatas, et kõikuvad finantsturud võivad negatiivselt mõjutada ettevõtte esimese kvartali tulemusi. Moody’s ütles, et vaatluse alla on võetud panga eelisvõla ja deposiidi reitingud - mõlemat võidakse langetada pügala võrra. Vaatluse alla on võetud ka panga esmane omakapital (tier 1).

Deutsche Bank sai eelmisel aastal rekordkahjumi ja asus seetõttu kärpima ka juhatuse boonuseid. Kulude kärpimise tõttu teatas Deutsche eelmisel aastal, et kavatseb koondada 35 000 töötajat.

Saksa suurima panga ebaedu pole lihtsalt juhuste kokkusattumus. Eelmine aasta tõstsid Deutsche Banki aktsionärid mässu, väljendades pahameelt selle üle, kuidas panka juhitakse. Mais toimunud aktsionäride koosolekul keeldus 39% aktsionäridest toetamast praeguse juhtkonna tegemisi. 2013. aastal samal ajal toetas juhtkonda 89% aktsionäridest.

Aastaga on Deutsche Banki aktsia langenud 50%, aasta algusest 25%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum