Pille Ivask • 23. märts 2016 kell 6:00

Nike tulemused jäid ootustele alla

Nike’i tulemused jäid ootustele alla  Foto: epa

Nike teatas kolmanda kvartali tulemused, mis olid prognoositust kehvemad, vahendab Bloomberg.

Tulemustest selgus, et mitmel ettevõtte jaoks olulistel turul on kasv olnud oodatust aeglasem. See tähendab omakorda, et maailma suurima spordirõivaste tootja tulemused võivad saada hoobi.

Käive kasvas võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga 7,7 protsenti 8,03 miljardile dollarile. Analüütikud olid oodanud 8,2 miljardi dollari suurust käivet. Arenevatelt turgudelt tulevate tulevikutellimuste arv kasvas 14 protsenti, mida on oodatust veidi üle kahe protsendi jagu vähem.

Nike tulemusi mõjutasid nii tugev USA dollar kui ka mitme riigi majanduskasvu aeglustumine. Tõsi, viimase all ei peeta silmas küll Hiinat, kus Nike naudib väga suurt edu hoolimata sellest, et majanduskasv muidu hoogu maha on võtnud.

Nike aktsia hind reageeris kvartalitulemustele rohkem kui viieprotsendilise langusega ning peatus 61,47 dollaril.

Kuigi ettevõtte müüginumbrid jäid oodatust tagasihoidlikumaks, oli Nike kasum taas oodatust suurem. Kolmanda kvartali kasum ühe aktsia kohta oli 55 senti analüütikute oodatud 49 sendi asemel. Nikele on see 15. järjestikune kvartal, kus ettevõte kasumiprognoose ületab.

Hetkel kuum