Olavi Teppan • 31. märts 2016
Jaga lugu:

Märts tõi Aasia turgudele optimismi

Shanghai börs.  Foto: EPA

USA föderaalreservi otsus mitte kiirustada intressimäärade tõstmisega ning stabiliseerumise märgid Hiina majanduses tõid märtsis Aasia aktsiaturgudele suurima tõusu alates eelmise aasta oktoobrist.

„Suur osa hiljutisest põrkest on tingitud föderaalreservi intressipoliitikast,“ rääkis Mark Lister Uus-Meremaa investeerimisfirmast Craigs Investment Partners uudistekanalile Bloomberg. „Oleme näinud suurt rallit, aga endiselt on põhjust muretsemiseks. Turud on mõningaid riske üle hinnanud, nüüd aga tõenäoliselt alahindavad neid.“

13 Aasia ja Okeaania riigi ettevõtteid hõlmav indeks MSCI Asia Pacific tõusis kuu ajaga 8,2% ning läheneb oma 200 päeva keskmisele. Aasta algusest on indeks tänase seisuga järele andnud 2,1%.

Börsiindeks Shanghai Composite tõusis täna 0,11% ja kogu kuuga 12%. Hongkongi indeks Hang Seng langes täna 0,13%, kuid Hongkongis noteeritud Hiina ettevõtete indeks Hang Seng China Enterprises jõudis tänase 0,3protsendilise tõusuga oma 12. veebruari põhjast 20% kõrgemale, mis tähistab paljude kauplejate käsituse kohaselt uut pulliturgu.

Jaga lugu:
Hetkel kuum