Juhan Lang • 1. aprill 2016 kell 11:23

Baltika müük kahanes

Baltika Grupi juhatuse esimees Meelis Milder.  Foto: Andras Kralla

Baltika märtsi konsolideeritud müügitulu jätkuvatest tegevusvaldkondadest ulatus 3,3 miljoni euroni, vähenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 11%, teatas ettevõte börsile.

Baltika märtsi jaemüük vähenes 14%, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, sealhulgas oli vähenemine Eestis 6%, Leedus 20% ja Lätis 23%. Baltika konsolideeritud jaemüük märtsis oli 2,6 miljonit eurot.

Hulgimüük suurenes eelmise aasta märtsiga võrreldes 5% ja e-poe müük vähenes 15% võrra. Märtsis avati üks uus Montoni frantsiisipood Ukrainas. Baltikal oli märtsi lõpu seisuga kokku 130 kauplust, nendest frantsiisipoode 13 Venemaal, 6 Hispaanias, 2 Valgevenes ja 15 Ukrainas. Baltika enda majandatavaid poode oli kuu lõpu seisuga 94, kaupluste kuu keskmine müügipind suurenes 2%, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Kolme kuu kokkuvõttes ulatusid müügitulud ligi 10,5 miljoni euroni, vähenedes 6%, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Jätkuvate tegevusvaldkondade jaemüük oli kokku 8,4 miljonit eurot (–10%). Samal perioodil suurenes Baltika keskmine jaemüügipind 2%. Hulgimüük oli ligi 1,8 miljonit eurot (+11%) ja e-poe müük 250 000 eurot (–6%).

Hetkel kuum