Pille Ivask • 7 aprill 2016

USA majandus võtab hoogu maha

USA majandus võtab hoogu maha  Foto: epa

Optimism USA majanduse üle on visa kaduma, kirjutab CNN Money.

Nimelt on mitu analüütikut vähendanud USA majanduse kasvuprognoosi selle aasta esimeses kvartalis. Peamised põhjused, miks majanduskasvu prognoose allapoole on korrigeeritud, peituvad nii vähenenud autode müügis, vähenenud varustuse sisseostus ettevõtete poolt, aga ka vähenenud tarbijakulutustes.

Nii on näiteks Bank of America prognoosinud USA esimese kvartali majanduskasvuks varasema 2 protendi asemel üksnes 0,6 protsenti. Wells Fargo prognoosib aga 0,1 protsendi suurust majanduskasvu, varasema 1,4 asemel.

Märtsi keskpaigas teatas Föderaalreserv, et tänavu peaks USA majanduskasv kogu aasta lõikes jääma 2,2 protsendi juurde. Varem prognoosis Föderaalreserv 2,4 protsendi suurust majanduskasvu.

Märtsis langes autode kogumüük USAs 1 miljoni võrra, 16,9 miljonile. Kui jaanuari alguses näitas jaemüük head minekut, siis kuu hiljem olid tulemused oodatust juba kehvemad.

Varasemat statistikat vaadates selgub aga, et USA majandus pole juba pikemat aega aastat „õigesti“ alustanud. 2014. aasta esimeses kvartalis langes USA majandus 0,9 protsendi võrra, möödunud aastal kasvas kõigest 0,6 protsendi võrra.

Hetkel kuum