Birjo Must • 8. aprill 2016
Jaga lugu:

Briti tööstusel täbarad ajad

Suurbritannia terasetööstusel läheb üha halvemini.   Foto: Reuters/Scanpix

Suurbritannia tööstustoodang langes veebruaris ootamatult ning seetõttu kardetakse, et sektori kasv võib esimeses kvartalis jääda nõrgaks.

See omakorda mõjutab kogu riigi majanduskasvu. Ootamatu 0,3%-line langus järgnes 0,2%-lisele tõusule jaanuaris. Selleks, et toodang jääks kvartali kokkuvõttes varasemaga samaks, peaks see märtsis näitama 3,1%-list tõusu, vahendab Bloomberg. 

Töötleva tööstuse toodang langes veebruaris samuti 1,1%. Aastataguse ajaga võrreldes oli langus koguni 1,8%.

Viimasel ajal on mured Suurbritannia majanduse pärast aina kasvanud, kuna nii kaubanduse kui ka tööstuse näitajad on kesised. Hiljuti teatas ka suurkorporatsioon Tata Steel, et kaalub oma kahjumliku Briti üksuse müüki, mis võib tähendada 40 000 töökoha kaotamist. Terasetootjad üle maailma on hädas Hiina ekspordi tõusuga.

Briti majandus on viimasel ajal näidanud küll küllaltki head kasvu, kuid nüüd lisab tuleviku pärast ebakindlust ka juunis toimuv referendum Euroopa Liidu  liikmesuse üle. Markit Economics teatas teisipäeval, et Brexiti referendum vähendab juhtide kindlustunnet. Lisaks näitavad uuringufirma andmed, et Briti majandus kasvas esimeses kvartalis 0,6% asemel 0,4%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum