Mait Kraun • 13. aprill 2016 • 1 min
Jaga lugu:

Maailma suurim erakätes kaevandusfirma läks pankrotti

Kivisöe hind on viimastel aastatel tublisti langenud.  Foto: EPA

Maailma suurim erakätes olev kaevandusfirma kuulutas välja pankroti, vahendab CNBC.

Peabody Energy on maailma suurim kaevandusettevõte, mis pole börsil noteeritud. Täna teatas firma, et toatleb kivisöe hinnalanguse tõttu pankrotti. Ettevõte ei suuda tooraine hinnalanguse tõttu oma võlgasid teenindada.

Kivisöe nõudluse vähenemine, rangemad keskkonnaregulatsioonid ning maagaasi hinnalangus on surunud suuri kaevandajaid pankrotti. Näiteks USA suuruselt teine kivisöetootja – Arch Coal Inc – teatas jaanuaris, et ettevõte ei saa tegutsemist jätkata.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt