Pille Ivask • 15. aprill 2016
Jaga lugu:

Hiina majandus stabiliseerus esimeses kvartalis

Hiina majanduse stabiliseerumine esimeses kvartalis ei pruugi siiski tähendada samasugust pikaajalist tendentsi.  Foto: epa

Hiina majandus näitas aasta esimeses kvartalis stabiliseerumise märke, riigijuhtide ponnistused majandust elavdada kannavad vilja, vahendab Bloomberg.

Võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga kasvas Hiina majandus 6,7 protsendi võrra. Tulemus oli ootuspärane nii analüütikute kui ka Hiina riigijuhtide silmis: viimased on teatanud, et sel aastal peaks majanduskasv jääma 6,5 ja 7 protsendi vahele. Tööstustoodang, jaemüük ning põhivarainvesteeringud näitasid eriti tugevat kasvutrendi just märtsis. 

Märgid majanduse stabiliseerumisest on ühtlasi aidanud kaasa ka toorainehindade kasvule, tõusu näitab ka aktsiaturg.

Credit Suisse Groupi Aasia piirkonna juht Tao Dong märkis, et majanduse stabiliseerumisele on kaasa aidanud eeskätt suurenenud likviidsus ning kinnisvaraturu kasv. „Siiski pole kindel, kas sellised arengud on stabiilsed. Seni tundub, et Hiina valitsus on selles küsimuses „soololaulja“ rollis. Väga oluline on hakata kaasama erainvestoreid,“ rõhutas ta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum