Juhan Lang • 18. aprill 2016
Jaga lugu:

Morgan Stanley kasum kukkus

Morgan Stanley kasum küll kukkus, kuid ületas siiski analüütikute prognoose.  Foto: EPA

USA suurpanga Morgan Stanley kasum langes vähenenud kauplemistulude tõttu esimeses kvartalis 53% võrra.

Sellele vaatamata kerkis ettevõtte aktsia hind eelturul ligi 3% võrra, sest analüütikud olid oodanud veelgi kasinamaid tulemusi. Ettevõtte puhaskasum kukkus 1,13 miljardile dollarile, mis teeb kasumiks aktsia kohta 55 senti. Thomson Reutersi küsitletud analüütikud ootasid kasumiks aktsia kohta 46 senti.

Võlakirjade, valuutade ja toorainete kauplemistulu kahanes 56% võrra, 873 miljonile ning aktsiate kauplemiselt teenitud müügitulu langes 10% võrra, 2,06 miljardile. Investeerimispanganduse tulu kukkus 16% võrra, 990 miljonile dollarile.

Panga käive oli 7,79 miljardit dollarit ehk veidi alla analüütikute ootusi. Ettevõtte tegevjuhi James Gormani sõnul iseloomustasid esimest kvartalit keerulised turuolud ning klientide vähene aktiivsus. „Kuigi me näeme mõningast turgude taastumist, mõjutab globaalne ebakindlus investorite käitumist,“ rääkis ta.

Morgan Stanley aktsia on tänavu kukkunud 19% võrra ning Standard & Poor’s 500 finantssektori indeks on langenud 13%.

Läinud nädalal tulemused avaldanud JPMorgan Chase & Co., Bank of America ja Citigroup ületasid samuti analüütikute ootusi, sest kulukärped aitasid kompenseerida languses müügitulu. Ka homme tulemused avaldav Goldman Sachs on Bloombergi andmetel alustanud üle aastate jõulisemaid kulukärpeid.

Jaga lugu:
Hetkel kuum