Juhan Lang • 19. aprill 2016
Jaga lugu:

PRFoods tänavu dividendi ei maksa

PRFoodsi kalatooted.  Foto: Erik Prozes

Kalatoodete tootja ja müüja PRFoods teatas, et ettevõte tänavu aktsionäridele dividende ei maksa ning väljamaksetega on plaanis jätkata 2017. majandusaastal.

Reedel avaldatud PRFoodsi auditeeritud konsolideeritud majandusaasta aruandes viidatakse, et vastavalt Eesti Vabariigi äriseadustikule saab dividende jagada jaotamata kasumi arvelt ning seetõttu 2015. aasta eest aktsionäridele dividendide väljamakseid teha ei saa. Börsifirma jaotamata kahjum on läinud aasta lõpu seisuga 0,8 miljonit eurot.

Aruandes kinnitatakse, et PRFoodsi juhtkond on 2015. aasta tulemustega väga rahul. Käive ulatus mullu 50,3 miljoni euroni, kasvades aastaga 9,6%. 2015. aasta brutokasum oli 6,8 miljonit eurot, mis kasvas aastaga 27,8% ehk 1,5 miljoni euro ulatuses. Brutorentaablus kasvas samal ajal 1,9 protsendipunkti võrra 13,4%ni.

EBITDA oli 2 miljonit eurot, mis on 3,9 korda enam kui aasta tagasi. Puhaskasum kasvas mullu 2,7 miljoni euro võrra, jõudes 1,2 miljoni euroni. Ekspordi osakaal käibest oli 90,4%, sealhulgas Soome sihtturu osakaal 87,9%, mis kasvas aastaga 1,7 protsendipunkti võrra.

2015. aasta aruande saab alla laadida siit.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum