Mait Kraun • 25. aprill 2016
Jaga lugu:

Goldman Sachs pöördus ameeriklaste poole

Goldman Sachs  Foto: EPA

Investeerimispanganduse gigant Goldman Sachs võttis vastu otsuse, mis olnuks enne finantskriisi mõeldamatu.

Pank otsustas pakkuda ameeriklastele hoiukontot, kuhu võib deposiidina panna minimaalselt vaid 1 dollari. Selle sammuga loodab Goldman Sachs mitmekesistada oma finantseerimist ning täita regulaatorite ootusi, vahendab MarketWatch.

Federal Deposit Insurance Corp kaalub uute reeglite kehtestamist, millega parandataks laenuandjate likviidsust. Uus regulatsioon nõuab pankadelt, et need vähendaksid oma sõltuvust lühiajalistest finantseeringutest, mis võivad olla volatiilsed. Samal ajal peavad nad suurendama stabiilset, pikaajalist finantseerimist, mille hind võib kallim olla. See on osa suuremast reeglite muutmisest, mille eesmärk on ära hoida 2008. aastaga sarnaseid kriise.

Goldman pakub hoiustele 1,05 protsendi suurust intressimäära aastas – see on tunduvalt suurem kui teistes USA suurpankades. Goldmani strateegiajuht Stephen Scherr ütles Financial Timesile, et tavaliste jaeklientide kaasamine „annab pangale lisatee, millel on teistsugune orientatsioon ja areng“.

Jaga lugu:
Hetkel kuum