Mait Kraun • 26 aprill 2016

Börs: aktsiaturgude kauplemisaktiivsus aasta madalaim

New Yorgi börs.  Foto: EPA

Standard & Poor’s 500 aktsiaindeks oli täna tõusuteel, sest ettevõtete tulemused olid kokkuvõttes veidi üle ootuste. Hinnatõusule aitas kaasa ka nafta kallinemine, vahendab Bloomberg.

Eelmisel nädalal kõigi aegade rekordite lähedale tõusnud aktsiaindeksid pole viimastel päevadel väga head minekut näidanud. Hinnakoridor on kitsas, sest tulemuste hooaeg pole veel täielikult käima läinud.

S&P 500 indeks tõusis 0,2 protsenti 2091 punktini. Eile olid kauplemismahud selle aasta väikseimad ning indeks langes. Dow Jones lisas 0,1 protsenti ja lõpetas päeva 17 990 punktil.

„S&P 500 indeks on tähtsas vastupanu piirkonnas – 2090 punkti juures. On vaja veidi häid uudiseid, et indeks suudaks sealt läbi murda,“ ütles investeerimisfirma RidgeWorth Investmentsi strateeg Alan Gayle. „Toimub Föderaalreservi kohtumine ning investorid eelistavad selle tulemused enne panuste tegemist ära oodata.“

Ettevõtete kvartalitulemuste teatamine saab peagi hoo sisse ning analüütikud prognoosivad, et S&P 500 ettevõtete kasumid langevad esimeses kvartalis 9,2 protsenti. Rohkem kui kolmandik indeksi ettevõtetest teatavad oma tulemused sellel nädalal.

WTI toornafta kallines 3,3 protsenti ja Brent lisas 3 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks 44,04 ja 45,81 dollarit. Kulla (comex) hind tõusis 0,3 protsenti 1243 dollarini untsist.

 

Hetkel kuum