Jaga lugu:

Ferrari kasum kasvas 11 protsenti

Ferrari 488 GTB Genfi autonäitusel tänavu märtsis  Foto: Scanpix/Reuters

Ferrari tõstis 2016. aasta prognoose, sest esimese kvartali kasum kasvas 11 protsendi võrra, vahendab Bloomberg.

Ettevõtte kulumieelne ärikasum (EBITDA) ulatub sellel aastal 800 miljoni euroni, teatas Ferrari esmaspäeval. Varasemalt prognoositi 770 miljoni euro suurust kasumit. Esimese kvartali kasum kasvas 178 miljoni euroni.

Ferrari eraldus mullu sügisel IPO käigus Fiat Chryslerist. Ettevõte alustas kesiselt – ka praegu kaupleb autotootja aktsia allpool 52 dollarist aktsiaemissiooni hinda. Ferraril on ees mitmeid raskeid valikuid – ressursside paigutamine autode arendamisse, vormel 1 sarjas püsimine ja brändi parandamine.

Juhatuse esimehe Sergio Marchionne vastutus suureneb, sest praegune tegevjuht Amedeo Felisa teatas, et läheb pensionile.

Esimeses kvartalis müüs Ferrari kokku 1882 autot, mis on 15 protsenti enam kui eelmise aasta samal ajal. Müüki toetasid kõige rohkem uued sportautod 488 GTB ja 488 Spider. Käive kasvas 8,8 protsenti 675 miljoni euroni. Terve aasta kasumiprognoosiks on 3 miljardit eurot.

Ferrari aktsia on täna langenud 1,6 protsenti 45,14 dollarini.

Jaga lugu:
Hetkel kuum