Itaalia pankade aktsiad võtsid suuna alla

Itaalia  Foto: epa

Itaalia pankade aktsiad kukkusid täna, kuna investoritel puudus huvi Banca Popolare di Vicenza aktsiate avaliku esmapakkumise vastu ning see tähendas, et peaaegu kõik aktsiad pidi ostma Itaalia pankade abifond.

Banca Popolare di Vicenza eesmärk oli kaasata IPOga 1,5 miljardit eurot, kuid investorid ostsid ainult 7,7% pakutud aktsiatest. Ülejäänu pidi ostma Itaalia pankade abifond Atlante, mis loodi eelmisel kuul Itaalia pankade ja varahaldurite poolt, kirjutas Bloomberg.

Ebakindlus Vicenza pärast tiris alla ka teiste Itaalia pankade aktsiad. UniCrediti aktsia kukkus 7,1%, Intesa Sanpaolo 3,4%. Banca Monte dei Paschi di Siena langes 4%, Banca Popolare di Milano samuti 4%. Stoxx Europee 600 Banks Indexi neli suurimat langejat olid täna Itaalia pangad.

Itaalia pank Intesa Sanpaolo teatas täna, et müüs oma kaardimaksete üksuse 1,04 miljardi euroga, kuid see ei päästnud aktsiat miinusest.

Itaalia börs oli täna kella 14 seisuga peaaegu pool protsenti miinuses.

Hetkel kuum