Jeen on dollari suhtes kauaoodatud languses

09. mai 2016, 15:30
Dollari tugevneb jeeni suhtes.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160509/BORS/160509720/AR/0/AR-160509720.jpg

Jeen langes dollari suhtes viimase kümne päeva madalaimale tasemele pärast Jaapani rahandusministri väljaütlemisi, et riik on valmis valuutaturgu liigse volatiilsuse korral endale sobivas suunas mõjutama.

Jaapani rahvusvaluuta on varasema kuue kuu vältel ligi 15 protsenti tõusnud ning pärssinud Jaapani kaubandust ja eksporti. Rahandusministri väljaütlemised ja nendest tulenev jeeni viimaste päevade nõrgenemine on aga juba aidanud riikliku aktsiaturgu ning osaliselt kompenseerinud Nikkei langust, kirjutas Reuters.

Dollar tõusis täna Londoni börsil jeeni suhtes pool protsenti ning maksab nüüd 107,6 jeeni.

Jaapanit peetakse arenenud riikidest kõige suuremaks turge reguleerivaks riigiks. Sekkumine on seotud riigi püüdlustega ületada väikesest majanduskasvust ning madalast inflatsioonist tulenevad mured.

„Rahandusminister Aso kinnitas, et nii nõrk kui ka tugev jeen on Jaapanile halb ning riik kavatseb sekkuda,“ ütles Tokyo-Mitsubishi UFJ panga analüütik Lee Hardman Londonis. „Samuti rõhutas rahandusminister, et turuosalistel ei maksa arvata, justkui USA vastuseis riiklikule sekkumisele takistaks Jaapani valitsust vajalikke samme astumast,“ kirjeldas ta juhtunut, lisades et sellest hoolimata ei usu ta sekkumise tõekssaamist lähiajal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. May 2016, 15:35
    Otsi:

    Ava täpsem otsing