Saudide vangerdus tõstis nafta hinda

09. mai 2016, 10:15
Nafta hind reageeris Saudide vangerdusele tõusuga.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160509/BORS/160509752/AR/0/AR-160509752.jpg

Energiaministri väljavahetamine Saudi Araabias ning metsatulekahjud Kanadas on naftahinnale positiivselt mõjunud ning indeksid kerkisid erinevatel turgudel mitme protsendi võrra.

Naftabarreli hind tõusis New Yorgi turgudel 2,3 protsendi võrra, 45,71 dollarini ning ka Aasia turgudel kerkis maavara väärtus täna hommikul 2 protsendi võrra. Brenti toornaftafutuurid tõusid aga 85 senti, 46,22 dollarini.

Hinnatõus on reageering Saudi Araabia otsusele vahetada välja kauane energiaminister Ali al-Naimi ning määrata ametisse Kahlid al-Falih.

Uus minister lubas pakkumise ja nõudluse omavahel paremini tasakaalu viia ning tugevdada riigi positsiooni maailma kõige usaldusväärsema naftatootjana. Lisaks usutakse al-Falihi võimekusse toornafta hinna mõjutamisel.

Naftahinna tõusule aitavad kaasa ka Kanada metsapõlengud, mille tõttu eeldatakse, et riigi naftatootmine väheneb. Praegu ekspordib riik 3,5 miljonit barrelit päevas. „Arvan, et tulekahjud avaldavad Kanada ekspordile tugevat mõju,“ ütles Frost & Sullivani äridirektor Carl Larry MarketWatchile. „Ma ei ole küll kindel, kas naftahind tõuseb tagasi 80 dollarini barreli kohta, kuid 50 ja rohkem dollarit ühiku eest tundub tõenäoline,“ lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. May 2016, 10:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing