Indrek Mäe • 10. mai 2016 kell 9:00

Kobini eesmärk täidetud: Ekspress lõpetab aktsiate tagasiostmise

Ekspress Grupi juhatuse esimees Gunnar Kobin sai oma optsiooniprogrammi täidetud.  Foto: Andras Kralla

Meediaettevõtte teatel lõpetatakse alates tänasest tagasiostuprogrammi raames aktsiate soetamine NASDAQ OMX Tallinna Väärtpaberibörsilt, sest kontserni juht Gunnar Kobin on oma optsiooniprogrammi nii turu kui ka börsiväliste tehingute abil täitnud.

Tallinna börsilt soetas Kobin programmi raames 177 927 aktsiat, mis moodustab vajaminevatest väärtpaberitest ainult kolmandiku. Ülejäänud kuni 500 000 aktsiat sooviti selle aasta mai algul soetada börsiväliselt ning eile teatas Ekspress Grupp, et ka see eesmärk on täidetud.

Börsiväliselt soovis aktsiaid meediagrupile müüa 34 investorit, kelle valduses on 829 167 väärtpaberit. 23 investorilt, kes soovisid igaüks müüa kuni 1000 aktsiat, ostab meediaettevõte ära kogu pakutud väärtpaberite hulga. Sama hulk ostetakse ka ülejäänud pakkumise teinud investoritelt ning seda ületav pakkumise osa korrutatakse koefitsiendiga 0,5952, mille tulemusena saadakse investorilt lisaks 1000 aktsiale ostetav väärtpaberite arv.

Väärtpaberi eest oldi börsiväliselt nõus välja käima kuni 1,3 eurot.

Hetkel kuum