Indrek Mäe • 12. mai 2016
Jaga lugu:

Arco Vara laiendab Sofias haaret

Arco Vara laiendab Sofias äritegevust.  Foto: Raul Mee

Arco Vara omandas Bulgaaria äriühingu Sofia Parkside EOOD, millele kuuluvad pealinna Sofia Iztoki linnaosa krundid.

Tegemist on 2015. aasta juulis eellepingu sõlmimisega alanud protsessi lõpetamisega ning Eesti ettevõtte omandusse läksid krundid kogupinnaga 2470 ruutmeetrit.

„Sofia Parkside EOOD aktsiate omandamisega astusime enda kasvamisel olulise sammu,“ rõõmustas Arco Vara juhataja Tarmo Sild. „Krundile rajatavad korterid on hea asukohaga ja metrooühendusega ning pool arendusest piirneb pargiga,“ rääkis Sild asukoha eelistest.

Silla sõnul on Arco viimased kümme kuud tegelenud krundi arendamisega, sellesse seejuures oluliselt omakapitali investeerimata. „Teises kvartalis lõpetame detailplaneeringu, kolmandas projekteerimise ja saame ehitusloa ning ehitus ja eelmüük algavad neljandas kvartalis,“ kirjeldas Sild krundiga seotud selle aasta plaane.

„Arvestades meie Sofia meeskonna senist suurepärast arendustööd Mastirski Livadi projektis ning Sofia kui linna kasvu ja Bulgaaria majanduse kontsentreerumist suurlinnadesse, on meil kõik eeldused oodata projekti õnnestumist,“ oli Sild lootusrikas.

Projekt koosneb kolmest korterelamust, müüdava kogupindalaga ca 7700 ruutmeetrit ning oodatud tuluga üle 7 miljoni euro. „Prognoos on konservatiivne nagu ka meie senised prognoosid Manastirski Livadi projektis, tegelikult loodan enamat,“ lõpetas Sild.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum