Norra jättis baasintressi rekordmadalale

Norra kroon.  Foto: Bloomberg

Norra Keskpank otsustas baasintressimäära samale tasemele jätta ning loota majanduse turgutamises senisest veelgi enam naftatuludele.

Nagu Bloombergi analüütikud ennustasid, jäi Norra baasintressimäär 0,5protsendilisele tasemele. Otsus on järjeks baasintressimäära 0,25protsendilisele kärpele märtsikuus.

Keskpanga teatel on põhjust majanduse tuleviku suhtes optimistlik olla. „Inflatsioon püsib küll tõusulainel, kuid tugevam kroon aitab seda oodatust kiiremini alla tuua,“ teatas Norra Keskpank oma pressiteates. „Senine naftahindade tõus on Norra majandust samas juba turgutanud,“ lisati Keskpangast.

Norra kroon tõusis esimeses kvartalis euro suhtes 0,8 protsenti ning hetkel saab 9,26 krooni eest osta ühe euro. Sellegipoolest on krooni väärtus euro suhtes 14 protsendi võrra madalam selle viimase viie aasta keskmisest.

Hetkel kuum