Juhan Lang • 13. mai 2016 kell 7:07

Swedbank tõstis Silvano hinnasihti

Pesutootja Silvano kauplus.  Foto: Meeli Küttim

Swedbanki analüütikud kergitasid Silvano Fashion Groupi läinud nädalal avaldatud esimese kvartali tulemuste järel märgatavalt ettevõtte hinnasihti.

Teisipäeval klientidele saadetud analüüsis tõstsid nad hinnasihi varasemalt 1,45 eurolt 1,85 eurole ning säilitasid Baltikumi juhtiva pesutootja aktsiale hoia-soovituse. See aga tähendab, et praegu kaupleb Silvano aktsia analüütikute määratud hinnasihist juba üksjagu kõrgemal.

Alates esmaspäevast on pesufirma aktsia Tallinna börsil kerkinud 11,7%, 1,91 eurole. Ettevõtte puhaskasum kasvas esimeses kvartalis mullusega võrreldes 2,7 miljoni euro võrra, 2,2 miljonile ning ületas selgelt analüütikute ootusi.

Silvano kavatseb tänavu aktsionäridele dividendideks jaotada 5,7 miljonit eurot, mis teeb 15 senti aktsia kohta. Eelmisel aastal oli dividendi suurus 10 senti aktsia kohta. Silvano lõppenud majandusaasta kasum oli 9,69 miljonit eurot.

Tänavu on pesutootja aktsia Tallinna börsil kerkinud ligi 50%.

Hetkel kuum