Mait Kraun • 16. mai 2016 kell 19:38

Börs: nafta aitas turgudel taastuda

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

Nafta hinnatõus aitas energiasektori aktsiatel kallineda. Berkshire Hathaway aga teatas, et on võtnud suure positsiooni Apple’i aktsias, vahendab Bloomberg.

Need faktorid aitasid aktsiaturgudel täna tõusta. Eelmisel kolmel nädalal on suuremad indeksid langenud. Toorainesektor kallines, sest nafta hind tõusis 3,3 protsenti. Apple’i aktsia tegi aga viimase kahe ja poole kuu suurima tõusu, sest Berkshire Hathaway teatas, et on ostnud miljardi dollari eest ettevõtte aktsiaid. Anacor Pharmaceuticalsi aktsia tõusis 57 protsenti, sest Pfizer teatas, et ostab ettevõtte ära.

Standard & Poor’s 500 aktsiaindeks tõusis 1 protsendi 2066 punktini. Täna jõudis indeks kõrgemale ka 50 päeva keskmisest hinnast. Dow Jonesi indeks lisas samuti 1 protsendi ja lõpetas päeva 17 710 punktil. Nasdaq Composite indeks kallines 1,2 protsenti.

„Eelmine nädal oli hullumeelne, sest jaemüügi firmadel läks halvasti, vaatamata sellele, et jaemüük tervikuna oli hea. Nüüd on aktsiad veidi taastumas,“ ütles investeerimisfirma Pioneer Investmentsi USA aktsiastrateeg Craig Sterling. „Tulemuste hooaeg on sisuliselt läbi ja investorid tahavad teada, milline saab olema aasta teine pool. Nafta ja teiste toorainete hindadel läheb paremini, seega on loota, et tööstussektoril hakkab ka paremini minema.“

WTI toornafta kallines 3,7 protsenti ja Brent lisas 2,6 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 47,9 ja 49,1 dollarit. Kulla hind tõusis 0,2 protsenti 1275 dollarini untsist.

Hetkel kuum